Суд не випустив з-під варти суддю, якого підозрюють у збитті нацгвардійця під Києвом

Суд не випустив з-під варти суддю, якого підозрюють у збитті нацгвардійця під Києвом

Апеляційний суд залишив під вартою голову Макарівського райсуду Київської області Олексія Тандира, якого підозрюють у збитті насмерть нацгвардійця під Києвом.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури в Telegram-каналі.

"Київський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок якої загинув нацгвардієць", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, відповідне рішення було ухвалено в понеділок 19 червня.

Суд апеляційної інстанції у повному обсязі відмовив стороні захисту в задоволенні апеляційної скарги на обраний підозрюваному безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя голову Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який збив на смерть нацгвардійця на блокпосту.

Раніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Макарівського районного суду Олексію Тандиру. За рішенням суду, Олексій Тандир перебуватиме під вартою до 21 липня без права внесення застави. Таким чином суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Після оголошення вироку суду на Тандира прямо у судовій залі одягнули кайданки та вивели з приміщення. Журналісти намагалися поспілкуватися з підозрюваним суддею, однак ні він, ні його адвокати цього робити не захотіли. Захист Тандира протягом п’яти днів міг подати апеляцію на рішення Печерського райсуду.

Головне