Суд ЄС відмовив кільком російським олігархам у скасуванні санкцій

Суд ЄС відмовив кільком російським олігархам у скасуванні санкцій

Суд Європейського Союзу ухвалив рішення залишити в силі санкції проти групи впливових російських бізнесменів. Про це повідомили у рішенні суду.

Геннадій та Олена Тимченко, Михаїл Фрідман, Петро Авен та Герман Хан зазнали невдачі у спробі оскаржити обмежувальні заходи, накладені на них Радою ЄС у 2022 році.

Санкції, введені Європейським Союзом, зобов'язують підсанкційних осіб декларувати своє майно та співпрацювати з компетентними органами країн ЄС. Олігархи намагалися довести у суді відсутність зв'язку між ними та російською агресією проти України, а також стверджували, що такі обмеження мають вводитися лише на рівні окремих держав-членів ЄС.

Однак Європейський суд повністю відхилив аргументи позивачів. Судді постановили, що Рада ЄС діяла в межах своїх повноважень, запроваджуючи ці санкції. Суд не побачив зловживань з боку Ради ЄС у застосуванні обмежувальних заходів проти російських бізнесменів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі оголосив про новий масштабний пакет допомоги Україні під час свого першого візиту до Києва. Про це повідомив міністр закордонних справ Девід Леммі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Карім Хан, прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС), заявив про значний прогрес у справі притягнення російського президента Володимира Путіна до відповідальності за воєнні злочини в Україні. Однак він наголосив на необхідності реальної солідарності міжнародної спільноти для досягнення цієї мети.

Головне