Суд Іспанії призупинив своє рішення про тимчасове блокування Telegram

Суд Іспанії призупинив своє рішення про тимчасове блокування Telegram

Верховний суд Іспанії призупинив дію своєї постанови про блокування месенджера Telegram на території країни. Про це повідомляє видання Reuters.

Поки там очікують звіт поліції про те, як це вплине на користувачів.

Ухвалене суддею Сантьяго Педрасом рішення про призупинення роботи соцмережі мало бути взяте до виконання 25 березня, проте напередодні суд вирішив призупинити виконання наказу і подав запит до поліції, щоб та дослідила вплив рішення на користувачів.

Суд виніс постанову минулого тижня, оскільки місцеві медіакомпанії EGEDA, Mediaset España, A3 Media та Movistar Plus звинуватили Telegram у поширенні піратського контенту. 

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону, який передбачає регулювання роботи платформ спільного доступу до інформації, зокрема Telegram.

Автори законопроєкту наголошують, що платформа Telegram може бути пов’язана з державою-агресором. А українським державним органам може бути невідомою, хто входить до структури власності таких платформ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, суддя округу Манхеттен міста Нью-Йорк Хуан Мерчан у понеділок призначив на 15 квітня дату початку судового процесу над експрезидентом США Дональдом Трампом у справі про вплив на вибори. Про це повідомляє видання АР.

Головне