Суд дав 15 років тюрми агенту ФСБ, який готував ракетний удар по станціях "Укрзалізниці" на Вінниччині

Суд дав 15 років тюрми агенту ФСБ, який готував ракетний удар по станціях

Українська судова інстанція винесла вирок співробітнику ФСБ Росії, призначивши йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Агента звинуватили у сприянні підготовці ракетної атаки на об'єкти "Укрзалізниці", розташовані на території Вінницької області. Про це повідомили СБУ.

У ході розслідування було встановлено, що 57-річний мешканець Вінницької області став агентом російських спецслужб у травні 2023 року. Його завданням було збирати розвідувальні дані про об'єкти "Укрзалізниці".

Зокрема, він мав виявляти розташування ключових залізничних станцій, через які проходили військові ешелони, а також збирати відомості про технічний стан електропідстанцій, що забезпечують електроенергією залізничну мережу.

Підозрюваний мав передати зібрану інформацію російському керівнику через анонімний електронний поштовий сервіс.

Його "звіт" містив:

  • Координати потенційних мішеней;
  • Фотографії об'єктів;
  • Детальні текстові пояснення.

За виконання завдання агенту пообіцяли винагороду у розмірі 100 тисяч рублів (еквівалент приблизно 46 тисяч гривень), які він планував витратити на придбання автомобіля. Крім того, чоловік розраховував на подальшу евакуацію до росії.

Нагадаємо, у Львівській області у вівторок, 2 липня, сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті постраждало троє людей. Про це повідомили у патрульній поліції Львівській області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Курську російської федерації спалахнула пожежа. Про це повідомила місцева влада та російські Telegram-канали.

 

 

Головне