Суд арештував українські активи на понад 17 млрд грн, які належали російським олігархам

Суд арештував українські активи на понад 17 млрд грн, які належали російським олігархам

За матеріалами Служби безпеки заарештовано активи російських олігархів, які причетні до фінансування збройної агресії росії проти України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що корпоративні права належали Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, які входять до оточення Путіна.

“Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії”, - йдеться в повідомленні.

Загальна вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн.

“Серед заблокованих активів - фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв’язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод”, - написала пресслужба.

Арешт не дозволить російським олігархам “переписати” компанії на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів в дохід України.

Зазначається, що спонсори російського тероризму знаходяться за межами України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила російського "перевізника" шахедів з Ірану Юрія Великоклада та повідомила йому про підозру.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Миколаївщині співробітники СБУ нейтралізували одну із найбільших агентурних мереж росії за час повномасштабної війни.

 

 

Головне