Єрмак: Україні потрібні ефективні та дієві механізми боротьби з корупцією

<strong>Єрмак: Україні потрібні ефективні та дієві механізми боротьби з корупцією</strong>

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів чергове засідання української робочої групи з напрацювання пропозицій щодо участі України у міжнародних комерційних операціях ОЕСР, зокрема, у робочій групі з питань боротьби з хабарництвом. Про це інформує прес-служба ОПУ.

У ході засідання Андрій Єрмак повідомив про отримання офіційного листа від ОЕСР, який підтверджує надання Україні статусу учасника робочої групи з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях.

"Ми чудово розуміємо: статус учасника робочої групи з питань боротьби з хабарництвом – перша сходинка до членства нашої країни в ОЕСР. Тому маємо працювати ще активніше, аби у максимально стислі строки отримати даний статус. Бо ми як держава повинні мати у своєму арсеналі ефективні та дієві механізми боротьби з корупцією", - наголосив Єрмак.

Він також зауважив, що членство в робочої групи з питань боротьби з хабарництвом стане додатковим фактором прозорості та підзвітності процесів післявоєнної відбудови України.

Також керівник ОПУ наголосив, що Україні потрібно заздалегідь напрацювати чіткий план подальших кроків щодо приєднання до ОЕСР.

"Хотів би, щоб був план, що ми як держава робимо далі, щоб рухалися без затримок, оскільки маємо запит щодо боротьби з корупцією і всередині країни, і підтримку наших партнерів", – зазначив очільник Офісу Глави держави.

У той же час заступник керівника ОПУ Андрій Смирнов повідомив про успішну роботу після останнього засідання робочої групи щодо гармонізації законодавства України відповідно до вимог ОЕСР.

"Ми провели, на мій погляд, дуже потужну конструктивну конференцію всіх дотичних до питання опрацювання відповідальності юридичних осіб. Були залучені всі суб’єкти антикорупційного блоку, робоча група у повному складі, експерти, напрацьовані первинні драфти внесення змін до законодавства", – розповів Смирнов. 

Наразі в Україні продовжується робота над законопроектом щодо відповідальності за вчинення міжнародного хабарництва. Також завершується робота над розробкою законодавчих змін до Податкового кодексу України, яку згодом внесуть до парламенту. 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Андрій Єрмак провів зустріч з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Принцом Фейсалом бін Фарханом Аль Саудом. Він прибув в Україну з офіційним візитом.

Головне