Міжнародний жіночий день: в Італії через засуху виник дефіцит квітів

<strong>Міжнародний жіночий день: в Італії через засуху виник дефіцит квітів</strong>

Святкування Міжнародного жіночого дня в Італії ризикує бути зіпсованим засухою, яка стала причиною зменшення врожаю мімози. В країні зазвичай дарують саме ці жовті квіти жінкам на 8 березня, пише Reuters.

Урожай мімози в Італії обвалився на третину у зв'язку зі скорочення кількості дощів та зростання температури, пояснили в місцевій фермерській асоціації Coldiretti. На додачу до цього, здорожчання електроенергії через війну в Україні відбилось на вартості зберігання квітів у холодильниках.

З огляду на це цінник на букети мімоз істотно зріс. На сьогодні великий букет в Італії обходиться у 20 євро. З цієї причини в країні почастішали випадки крадіжок квітів з ферм "менш заможними людьми, які вирішили не розчаровувати жінок".

Як відомо, перше зареєстроване святкування Міжнародного жіночого дня відбулось 8 березня 1911 року в Австрії, Данії, Німеччині та Швейцарії. Тоді на підтримку прав жінок зібралося понад мільйон людей.

Нагадаємо, нещодавнє опитування КМІС показало, що ставлення до Міжнародного жіночого дня 8 березня в Україні погіршилося. Його популярність за останні два роки знизилася з 34% до 25%.

Його результати показали, що більшість населення України святкує Великдень (Пасху) та Різдво Христове як найбільш популярні свята, з відсотком у 70% та 69% відповідно. Наступними за популярністю є День Незалежності (63%) і День захисників і захисниць (54%). При цьому Новий рік зараз тільки на п’ятому місці у 52%. День Конституції, Міжнародний жіночий день, Трійця, мають відповідно 29%, 25%, 22%. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЗСУ минулої доби ліквідували ще 700 російських окупантів. З початку повномасштабної війни армія рф втратила 155 530 військових.

Головне