Стрілянина біля гольф-клубу Трампа: Рута офіційно звинуватили у спробі замаху

Стрілянина біля гольф-клубу Трампа: Рута офіційно звинуватили у спробі замаху

У США біля гольф-клубу кандидатат у президенти Дональда Трампа 15 вересня почулась стрілянина. Раяну Руту, якого тоді затримали з автоматом, офіційно висунули обвинувачення у спробі замаху на вбивство експрезидента.

Про це повідомляє Міністерство юстиції США.

"Міністерство юстиції не зазнає насильницьких дій проти самої суті нашої демократії, і ми знаходитимемо і притягуватимемо до відповідальності тих, хто їх робить", - наголосив генеральний прокурор США Меррік Гарленд.

58-річний Раян Рут, якого тримають під вартою з моменту арешту, раніше був обвинувачений за двома статтями, пов'язаними з незаконним володінням зброєю, що передбачає до 20 років ув’язнення. Нове обвинувачення в спробі замаху на Трампа може призвести до довічного ув'язнення.

Звинувачення проти Рута було затверджено великим журі у Майамі.

Що відомо про другу спробу замаху на Трампа?

 

Поблизу місця, де перебував експрезидент США Дональд Трамп, сталася стрілянина. ФБР затрмала стрільця - ним виявився Райан Рут.

ГУР МО спростувало чутки про причетність підозрюваного у замаху на Трампа до "Міжнародного легіону".

Білий дім розкритикував допис мільярдера Ілона Маска, в якому він не лише згадав замахи на кандидата в президенти Дональда Трампа, а й підняв питання про відсутність таких загроз щодо президента Джо Байдена та кандидатки у президенти США Камали Гарріс.

Пізніше і сам Трамп розкрив подробиці другого замаху на нього.

Крім того, правоохоронці знайшли записку з намірами Раяна Раута щодо Трампа.

Що відомо про Раяна Рута?


 
Райана Веслі Раута, якого підозрюють у плануванні нападу на Дональда Трампа, ідентифікували як активного прихильника України. У 2022 році він відвідав Україну після початку повномасштабної війни і брав участь у мітингу на підтримку українських військових на Майдані Незалежності.

У своїх соцмережах Раут публічно заявляв про готовність боротися і навіть пожертвувати життям за Україну, закликаючи до ліквідації російської влади. Він також намагався вербувати афганських солдатів для участі у війні, представляючись посередником від українського уряду, і просив їх надсилати йому документи для залучення до бойових дій.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росіяни захопили Піщане і просуваються в бік річки Оскіл.

Головне