Страйк в Boeing: компанія досягла попередньої угоди з профспілкою

Страйк в Boeing: компанія досягла попередньої угоди з профспілкою

Авіакомпанія Boeing досягла попередньої угоди з лідерами профспілки робітників, яка може покласти край страйку, що триває з 13 вересня.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За новою пропозицією Boeing, зарплати працівників зростуть на 35% протягом наступних чотирьох років. Це більше, ніж початкова пропозиція у 25%, яку переважною більшістю голосів відхилила профспілка.

Компанія збільшить внески до пенсійної програми, зокрема одноразову виплату в розмірі 5 тисяч доларів на пенсійні рахунки всіх працівників.

Крім того, Boeing продовжить виплачувати щорічні премії, які були б скасовані в межах початкової пропозиції, а також виплатить 7 тисяч доларів за ратифікацію угоди.

Профспілка повідомила, що отримана пропозиція “заслуговує на розгляд” і буде винесена на голосування серед її членів.

Голосування за угоду заплановано на середу, 23 жовтня. Для схвалення нової пропозиції "за" мають проголосувати понад 50% членів профспілки.

Страйк призупинив виробництво найбільш продаваних літаків Boeing, таких як 737 MAX, а також широкофюзеляжних 767 і 777. За оцінками, кожен місяць простою коштує компанії близько 1 млрд доларів.

Нагадаємо, переговори 7-8 жовтня між Boeing і профспілкою, які відбулися за участю федеральних посередників не принесли результатів. Сторони залишились в гострому протистоянні та не мали перспективи вирішення конфлікту.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, авіакомпанія Boeing планувала скоротити 10% своїх працівників (близько 17 000 осіб) через страйк, який триває понад місяць. Штат компанії складає близько 171 000 людей.

Головне