Страйк польських перевізників: на в’їзд в Україну чекають 2 450 вантажівок

Страйк польських перевізників: на в’їзд в Україну чекають 2 450 вантажівок

Майже 2,5 тисяч вантажівок чекають в'їзду в Україну на кордоні. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Він нагадав, що поляки заблокували чотири пункти пропуску на кордоні. 

"На напрямках, де блокування розпочалося 6 листопада, за інформацією польських прикордонників, станом на ранок - 1650 вантажівок: Ягодин - 400. Рава-Руська - 600, Краківець - 650. Крім того, у Шегині очікують 800 вантажівок. Блокування на цьому напрямку з 27 листопада триває цілодобово", - зазначив речник ДПСУ.

Нагадаємо, польські перевізники розпочали страйк поблизу кордону з Україною 6 листопада. Вони спочатку заблоковували три пункти пропуску - "Ягодин-Дорохуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене". Мітингувальники обіцяли, що вони не будуть перешкоджати руху автомобілів, які везуть гуманітарну допомогу, легковому транспорту та автобусам. Згодом також було заблоковано ще один КПП. Кілька днів тому поляки висунули вимоги до України щодо зняття блокади на кордоні. Вони вимагають, щоб Україна скасувала обов’язкову реєстрацію вантажівок в електронній черзі.

Як повідомляли "Ми-Україна", лідер польської опозиції Дональд Туск заявив, що Польща поставила під загрозу відносини з Україною. Також він додав, що польський уряд нічого не робить, щоб врегулювати ситуацію з блокуванням кордонів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.