Страйк польських перевізників: на кордоні застрягли понад 20 000 машин

Страйк польських перевізників: на кордоні застрягли понад 20 000 машин

На даний момент більше 20 000 транспортних засобів заблоковані на кордоні між Україною та Польщею.

Цю інформацію повідомило Міністерство відновлення України.

Економіка постраждала внаслідок цього блокування не тільки в Україні та Польщі, але й в інших країнах, які не можуть перевозити товари та порушують свої договірні зобов’язання.

Міністерство вказує на готовність України до конструктивного діалогу для вирішення ситуації та висловлює повагу до права на протест. Зазначається, що блокування кордону польськими протестувальниками порушує логістичні шляхи, що вже має вплив на економіку не лише України, а й Європейського союзу.

Міністерство стверджує, що не розглядаються жодні зміни чи скасування Угоди про лібералізацію автомобільних перевезень. Одночасно вони виражають готовність допомогти польським колегам у вирішенні ситуації, надаючи роз’яснення та проводячи зустрічі за необхідності.

Нагадаємо, польські перевізники зупинили рух вантажних автотранспортних засобів на двох прикордонних пунктах "Ягодин – Дорогуськ" та "Рава-Руська – Гребенне". Втім, продовжують пропускати гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт.

На пункті пропуску "Краківець - Корчова" виїзд з України все ще дозволений, але заїхати в Україну - ні. Гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт все ще пропускаються на всіх прикордонних пунктах, хоча акція перевізників призвела до затримок у виїзді з України, з якою укладена угода на рівні України та Європейського Союзу.

У напрямку України учасники акції пропускають по одному або кілька автомобілів за годину.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Нацрада заборонила трансляцію в Україні ще 16 медіасервісів, пов'язаних із рф.

Головне