Столичну піцерію, у якій отруїлося 10 людей зачинили

Столичну піцерію, у якій отруїлося 10 людей зачинили

За результатами інспектування Держпродспоживслужби, у Києві зачинили заклад на Подолі через спалах гострої кишкової інфекції. У піцерії отруїлося 10 людей. Про це йдеться на сайті відомства.

Після результатів позапланової перевірки експерти дійшли висновків, що заклад харчування порушував ряд вимог щодо безпеки та якості продуктів і гігієни.

Як зазначає Держпродспоживслужба, підприємець ФОП Дужук Максим Олександрович використовував для власної піцерії харчі, які не мали інформації щодо державної реєстрації або отримання експлуатаційного дозволу. Також заклад харчування не підтримується в чистому та робочому стані.

"Харчові продукти не захищено від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, переробки та/або обігу. Вікна, що відкриваються назовні у виробничому приміщенні, не обладнано сіткою від комах, що легко знімається для чищення: у приміщені наявні мухи", — йдеться у документі, наведеному відомством.

Персонал не проходив навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів. Відсутня інформація щодо боротьби зі шкідниками та гризунами. А також пакування для продуктів не зберігалося у відповідному місці.

Усі матеріали Держпродспоживслужба передала поліції, аби притягнути підприємця до кримінальної відповідальності.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві зафіксували спалах кишкової інфекції одразу у 10 людей. Усі вони їли в одному закладі в Подільському районі міста. Як зазначається, у період з 17 по 18 липня надійшли повідомлення про випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію в 10 мешканців. Йдеться про жителів Оболонського, Дніпровського, Подільського, Солом’янського та Шевченківського районів столиці.

Головне