Столтенберг закликав Азербайджан збільшити допомогу Україні

Столтенберг закликав Азербайджан збільшити допомогу Україні

Північноатлантичний альянс закликав Азербайджан посилити підтримку Україні. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив вдячність президенту Азербайджану за цю підтримку, але зауважив, що потрібно більше такої допомоги.

Про це йдеться на сайті НАТО.

Він також підкреслив важливість допомоги, яку надає Азербайджан Україні в боротьбі проти російської агресії під час свого візиту до Баку.

"Україна є партнером НАТО. Росія продовжує вести агресивну війну проти України. Союзники по Альянсу надзвичайно занепокоєні наслідками цієї війни, вони надають допомогу Україні. Я вітаю також ту дуже необхідну допомогу, яку Україні надає Азербайджан, зокрема, - гуманітарну підтримку. Але потрібно більше допомоги, оскільки ситуація в Україні є надзвичайно важкою", - підкреслив генсек Альянсу.

Важливо також забезпечити мир на Кавказі, оскільки це має велике значення для Чорноморського регіону та всієї системи Північноатлантичної безпеки, додав Столтенберг.

Генсек НАТО висловив підтримку укладанню стійкого миру між Баку та Єреваном після багаторічного конфлікту і закликав обидві сторони скористатися цією можливістю.

Варто додати, що під час цьогорічної Мюнхенської конференції за сприяння США відбулася зустріч між президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим і прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном. Після цієї зустрічі сторони оголосили про досягнення певного прогресу у напрямку укладання мирної угоди.

Лідери обох країн висловили зовнішньополітичним відомствам завдання продовжити контакти та підготувати відповідну мирну документацію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, КНДР запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря.

Головне