Столтенберг заявив, що НАТО бачить необхідність у зміні динаміки підтримки України

Столтенберг заявив, що НАТО бачить необхідність у зміні динаміки підтримки України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що росія постійно нарощує військову потужність та заявив, що НАТО бачить необхідність у зміні динаміки підтримки України. Це він повідомив перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі.

Генсек НАТО зазначив, що змінювати треба швидкість короткострокових та довготривалих зобов'язань. Та додав, що міністри найближчим часом обговорять, як НАТО може взяти на себе більше обовʼязків щодо координації військової техніки та навчання для України, закріпивши це в структурі Альянсу.

"Нам необхідно змінити динаміку нашої підтримки. Ми повинні забезпечити надійну і передбачувану допомогу Україні в галузі безпеки на довгострокову перспективу, щоб ми менше покладалися на добровільні внески і більше на зобов'язання НАТО, менше на короткострокові пропозиції і більше на багаторічні зобов'язання", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, Україна не використовувала іноземну зброю для удару по нафтопереробних заводах у Татарстані. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, з квітня уряд Латвії затвердив новий пакет комплексної допомоги для України на 2024 рік на загальну суму майже 10 мільйонів євро. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення та підтримку Збройних Сил України

Головне