Столтенберг заявив про нарощування співробітництва з Україною

Столтенберг заявив про нарощування співробітництва з Україною

НАТО нарощує співпрацю з Україною, йдеться, зокрема, про нарощування здатності України самостійно виробляти зброю та снаряди, але й не тільки. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"У нас є необхідність більш тісної співпраці з партнерами. Частково це Україна. Ми нарощуємо співпрацю з Україною. Зараз ми як НАТО беремо на себе провідну роль у гарантуванні безпеки та навчанні", - розповів він.

В Німеччині створять командування, де буде 700 осіб, і в деяких центрах у східній частині Альянсу також.

"Ми робимо це також для того, щоб допомогти не лише підтримувати, а й спільно інвестувати та розвивати проекти, підвищувати спроможність України самостійно виробляти зброю та боєприпаси", - сказав генсек.

За словами Столтенберга, конфлікт в Україні виявив серйозні недоліки в оборонній готовності НАТО. Він відверто визнав, що країни Альянсу зіткнулися з проблемою недостатніх запасів озброєнь та обмежених виробничих потужностей. Крім того, стало очевидним, що існують значні розбіжності у взаємодії збройних сил різних країн-членів НАТО.

Нагадаємо, дослідники підрахували, що український багатоцільовий надводний безпілотний човен Magura V5, розроблений для ГУР МО, виявився найрезультативнішим морським дронами з-поміж інших. Результати аналізу опубліковані у польському журналі "Political Science and Security Studies Journal". 

Як писали "Ми-Україна" раніше, на підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще 8 дітей з тимчасово окупованих частин Херсонської та Донецької областей. Про це повідомив ексуповноважений президента з прав дитини, керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба.

Головне