Столтенберг назвав операцію ЗСУ у Курській області законною

Столтенберг назвав операцію ЗСУ у Курській області законною

Військова операція України в Курській області росії є законною і відповідає праву Києва на самооборону.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, передає Reuters.

"Україна має право на самооборону. І згідно з міжнародним правом, це право не закінчується на кордоні", - підкреслив він. 

Генсек НАТО також зазначив, що Альянс не було заздалегідь поінформовано про плани України і не брало участі в їх розробці.

Столтенберг додав, що хоча наступ на територію росії пов'язаний з ризиками, Україна сама повинна визначати, як вести свою військову кампанію.

"Президент Зеленський ясно дав зрозуміти, що операція спрямована на створення буферної зони для запобігання подальшим російським атакам через кордон. Як і всі військові операції це пов'язано з ризиками. Але це рішення України як захищати себе", - пояснив він.

Раніше Столтенберг заявив, що країни-члени НАТО мають продовжувати постачати Україні обладнання та боєприпаси. В альянсі також зазначили, що під час засідання "союзники рішуче засудили невибіркові удари росії і підтвердили свою прихильність подальшому зміцненню оборони України".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росіяни хочуть залучити студентів з тимчасово окупованих територій до практики в майстернях зс рф, де вони будуть ремонтувати військову техніку окупантів.

Головне