Столтенберг: НАТО могло зробити більше для запобігання російському вторгненню

Столтенберг: НАТО могло зробити більше для запобігання російському вторгненню

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг визнав, що Альянс міг зробити більше для запобігання повномасштабному вторгненню росії в Україну. За його словами, НАТО мало можливість краще озброїти Україну до початку війни, що могло б стримати агресора.

"Зараз ми надаємо військову техніку для війни – тоді ми могли б надати військову техніку для запобігання війні", – зазначив Столтенберг.

Генсек НАТО пояснив, що країни Альянсу утримувалися від надання зброї Україні через побоювання ескалації напруженості у відносинах з росією. Однак тепер він вважає, що це рішення було помилковим.

Щодо завершення конфлікту, Столтенберг підкреслив необхідність переговорів: "Щоб закінчити цю війну, на певному етапі доведеться знову вести діалог з росією. Але він має базуватися на українській силі".

Нагадаємо, розвідувальні джерела повідомляють про можливість першого за 34 роки ядерного випробування росії у відповідь на дозвіл Заходу Україні завдавати ударів по російській території. Про це повідомило видання Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росіяни завжди використовують тактику ядерних погроз, коли Захід близький до рішення, що може завдати шкоди російському диктатору Володимиру Путіну. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Головне