Столтенберг: ми маємо продовжувати постачати Україні обладнання та боєприпаси

Столтенберг: ми маємо продовжувати постачати Україні обладнання та боєприпаси

Країни-члени НАТО засудили невиборчі удари росії по Україні та підтвердили свою відданість подальшому зміцненню її оборони. Про це повідомили у пресслужбі Альянсу.

Україна продовжує щодня перехоплювати російські ракети, рятуючи незліченну кількість життів. Але здатність України підтримувати свою оборону потребує збільшення постачань і більшої підтримки

Зустріч у середу відбулася на рівні послів. Міністр оборони України Рустем Умєров поінформував союзників за допомогою відеозв'язку про поточну ситуацію у сфері безпеки і пріоритетні потреби.

“Україна продовжує щодня перехоплювати російські ракети, рятуючи незліченну кількість життів. Але здатність України підтримувати свою оборону потребує збільшення постачання та більшої підтримки. Після останньої російської атаки союзники підтвердили, що вони збільшують свою військову допомогу Україні. Ми маємо продовжувати постачати Україні обладнання та боєприпаси, необхідні їй для захисту від вторгнення росії. Це життєво важливо для здатності України продовжувати боротьбу, — сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який головував на засіданні.

В альянсі також зазначили, що під час засідання "союзники рішуче засудили невибіркові удари росії і підтвердили свою прихильність подальшому зміцненню оборони України".

Нагадаємо, офіс генерального прокурора України повідомив про підозру п'ятьом високопоставленим офіцерам західного військового округу Збройних сил рф у порушенні законів і звичаїв війни. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо протягом дня обстрілювало Нікопольщину, а саме Мирівську, Марганецьку та Покровську громади. Внаслідок ворожих атак у регіоні пошкоджені житлові будинки, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Головне