Столичному блогеру повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків на понад 200 млн грн

Столичному блогеру повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків на понад 200 млн грн

Відомий київський блогер, який займався арбітражем трафіку, підозрюється в умисному ухиленні від сплати податків та легалізації майна.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора відомому столичному блогеру, який також є керівником компанії, повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків на особливо великі суми та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом. Сума несплачених податків складає 213 мільйонів гривень.

Слідство встановило, що з січня 2020 по серпень 2023 року підозрюваний заробив понад мільярд гривень, здійснюючи незареєстровану господарську діяльність з арбітражу інтернет-трафіку. Доходи він переводив у криптовалюту через електронні гаманці та платіжні системи, а згодом обготівковував кошти через пункти обміну валют у Києві та інших містах.

Усі отримані доходи були приховані від податкових органів, і податки з них не сплачувалися. Згодом частина грошей була легалізована через купівлю елітної нерухомості та автомобілів, оформлених на родичів і довірених осіб підозрюваного.

Досудове розслідування триває, і правоохоронці наразі встановлюють інших осіб, причетних до злочину.

Як писали “Ми-Україна” раніше, підприємець поставив українським військовим тисячу бракованих FPV-дронів на понад 5,7 млн гривень.

Головне