Стежила за морпіхами: на Миколаївщині СБУ затримала інформаторку

Стежила за морпіхами: на Миколаївщині СБУ затримала інформаторку

Контррозвідка Служби безпеки України затримала на Миколаївщині ще одну інформаторку російських спецслужб, яка здійснювала розвідувальну діяльність для окупантів, шукаючи місцезнаходження та переміщення Збройних Сил.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Основною метою її дій було передавання можливих місць зосередження командного складу та бойових підрозділів морської піхоти ЗСУ. Зрадниці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Варто відзначити, що українські спецслужби виявили цю зловмисницю ще на ранньому етапі її діяльності. Після цього контррозвідники крок за кроком задокументували всі її злочинні дії та затримали її під час спроби виконання нового розвідавдання.

Це дозволило вчасно повідомити командування ЗСУ та змінити місця тимчасової дислокації військ. За даними слідства, зловмисниця - жителька Миколаївщини, яка виявилася прихильницею російської ідеології. Починаючи з початку повномасштабного вторгнення росії, вона виступала в соцмережах на підтримку окупантів, що привернуло увагу російських спецслужб.

Жінка використовувала свої знайомства для збору розвідданих, обходячи місцевість і приховано фіксуючи об’єкти ЗСУ. Вона також ведучи "втемну" розмови з військовослужбовцями для отримання необхідної інформації. Отримані відомості надсилала окупантам через анонімний чат у месенджері.

В ході слідчих дій виявлено, що вона порушила ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України), за що їй загрожує до восьми років ув’язнення. Наразі зловмисниця перебуває під вартою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський засудив застосування сили працівників ТЦК щодо призовників.

Головне