Стефанішина прокоментувала заклик США щодо припинення атак по російських НПЗ

Стефанішина прокоментувала заклик США щодо припинення атак по російських НПЗ

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина прокоментувала заклик Сполучених Штатів до України щодо припинення атак по російських НПЗ. Про це вона повідомила під час виступу на 16-му щорічному Київському Безпековому Форумі.

Віцепрем'єр-міністерка зазначила, що Україна "відповіла на такі заклики досягненням своїх цілей і дуже успішними операціями, проведеними на території рф".

Вона нагадала, що на початку повномасштабної війни вона говорила зі штаб-квартирою НАТО, щоб вони звернулися до ООН, оскільки ті спроможні закрити небо:

"Вони сказали: Ольга, ти ж не розумієш стандартів НАТО. У розумінні НАТО це означає насамперед знищити інфраструктуру на території рф, яка дає можливість бомбити українські міста. Заводи, які виробляють ракети. Ми діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО".

Нагадаємо, в Дніпровську ГЕС поцілили вісім ракет, ураження дуже значні. Про це повідомив Андрій Бєлоусов.

Керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов розповів, що загалом із 24 лютого 2022 року росіяни неодноразово атакували вже 136 об'єктів енергоструктури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, посилення російських бомбардувань та обстрілів мирних міс та сіл Сумщини є черговим проявом російського терору населення. Жодних наступальних угруповань на цьому напрямку противник не створює, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

Головне