Старший лейтенант поліції Роман Зеленський загинув під час бойових завдань на фронті

Старший лейтенант поліції Роман Зеленський загинув під час бойових завдань на фронті

Старший лейтенант Роман Зеленський загинув під час виконання бойових завдань на фронті. Він був відзначений почесним нагрудним знаком “Хрест хоробрих”.

Про це повідомляє Патрульна поліція України. 

У повідомленні розповідають, що Роман приєднався до лав патрульної поліції Києва у 2015 році і з того часу зарекомендував себе як відважний і самовідданий професіонал. Він був одним із перших, хто вийшов на патрулювання вулиць столиці, забезпечуючи правопорядок і безпеку.

“Початок повномасштабної війни на рідній землі… Роман без жодних вагань став на оборону Батьківщини. Спочатку виконував бойові завдання на Київщині, а згодом у найгарячіших точках нашої країни, де боронив Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Луганську, Харківську та Сумську області. Щоб захистити кожен сантиметр рідної землі від підлого ворога”, - йдеться у повідомленні.

За свої подвиги Роман Зеленський був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “Хрест хоробрих”. 

На жаль, останній бойовий вихід Романа став для нього фатальним. Під час виконання завдання він отримав важке поранення, і попри всі зусилля лікарів, його серце не витримало.

“Разом зі службою це був люблячий батько та позитивна, світла людина. Роман любив та дбав про своїх дітей. Син та донька були для нього відрадою та найбільшим натхненням. Заради них він боронив нашу землю від окупанта”, - пишуть у поліції.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за матеріалами СБУ, суд присудив 14 років ув’язнення юристу, який шпигував за блокпостами у Краматорську та планував втечу до росії. Колаборант передавав координати українських військових позицій російським спецслужбам.

Головне