Starlink для України фінансує Польща, а не Ілон Маск, – глава МЗС Радослав Сікорський

Starlink для України фінансує Польща, а не Ілон Маск, – глава МЗС Радослав Сікорський

Польща повністю взяла на себе фінансування терміналів Starlink, які використовуються в Україні. Про це під час пресконференції заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Підключення до супутникового інтернету залишається одним із ключових факторів, що дозволяє українським військовим ефективно протистояти російській агресії.

"Ці термінали не спонсоруються паном Ілоном Маском, а фінансуються і будуть фінансуватися виключно Польщею. Ми це робимо, а не робить цього хтось інший", – наголосив глава МЗС Польщі.

Варто зазначити, що Варшава забезпечує роботу понад 20 тисяч терміналів Starlink, переданих Україні. Така підтримка є суттєвим внеском у зміцнення обороноздатності української армії та забезпечення надійного супутникового зв'язку на фронті.

Нагадаємо, з космодрому у Флориді 7 жовтня 2024 року о 17:52 за київським часом успішно стартувала ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX

Як писали "Ми-Україна" раніше, Пентагон продовжив контракт зі SpaceX Ілона Маска про надання інтернет-послуг Starlink в Україні ще на шість місяців, до 30 листопада. 

Головне