Становище критичне: в російському Оренбурзі оголошена масова евакуація

Становище критичне: в російському Оренбурзі оголошена масова евакуація

Російський Оренбург йде під воду, міська влада вдень 12 квітня оголосила про масову евакуацію.

"У місті звучить сирена. Це не навчальна тривога. Проводиться масова евакуація!", - заявив мер міста Сергій Салмін. 

Він попередив про вкрай небезпечну ситуацію з повінню. За офіційними даними, за останні пів доби рівень води у річці Урал зріс одразу на 40 см. Нинішній рівень перебуває на показнику 1143 см, що є "критичним становищем". Фахівці попереджають, що на сьогодні припадає пік повені.

"Я звертаюся до мешканців ЖК Гранд-парк, селищ ім. Куйбишева та Сонячний, 23-ї та 24-ї мікрорайони, вулиць Уральська, Донгузька, районів Авіамістечка та Овчиного містечка: терміново евакуюйтеся. Візьміть із собою документи, ліки, речі першої необхідності та негайно залиште вдома. Становище критичне, не гайте часу", - зазначив Салмін.

Місцеві пабліки повідомляють, що якщо раніше підтоплень зазнавали лише приватні домоволодіння, то зараз велика вода підібралась і дло багатоквартирних будинків у старій частині Оренбурга. В одному з районів зникла електрика та спостерігаються проблеми зі зв'язком.

Услід за російським Орськом після прориву дамби стало топити і Оренбург. Станом на 8 квітня рівень води в Уралі піднявся до показника у 893 сантиметри, тоді як небезпечним вважається - 930 см. 

Як писав "Ми-Україна", в росії знайшли винного у затопленні деяких регіонів рф, ним призначили Казахстан. Так, представник президента рф на Уралі Володимир Якушев заявив, що "сусід" винен у тому, що нібито повинен був узгоджувати скидання води з водосховищ. 

 

Головне