Стан повітря у Києві покращився: лише в одному районі зафіксовано високий рівень забруднення

Стан повітря у Києві покращився: лише в одному районі зафіксовано високий рівень забруднення

У Києві спостерігається покращення якості повітря. Водночас високий індекс забруднення залишається лише у Дарницькому районі.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

За даними стаціонарних пунктів моніторингу атмосферного повітря, в більшості районів столиці рівень забруднення помітно знизився. 

Згідно з останніми даними, загальний індекс якості повітря на проспекті Європейського Союзу, 64-Г становить 21, що свідчить про дуже низький рівень забруднення. 

Подібні показники зафіксовані на вул. Щусєва, 20 - 29 та на вул. Турівській, 28 - 30, обидва показники вказують на низький рівень забрудненості.

Інші райони столиці також демонструють низькі рівні забруднення: на проспекті Берестейському, 97 індекс становить 23, а на вул. Китаївській, 22 та Харківському шосе, 7/1 - по 34.

Високий рівень забруднення зафіксовано лише на вул. Архітектора Вербицького, 26, де індекс якості повітря становить 75.

“Загальний індекс якості повітря формується автоматично на основі показників кількох основних забруднювачів. Чим нижчий показник, тим краща якість повітря”, - зазначили у КМВА.

Нагадаємо, Україну накриває пилова буря, що прийшла у нашу країну із Каспійського регіону. Синоптики наголошують - пил з Каспію осідає у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Також він частково накриє Черкаську та Кіровоградську області.

Як повідомляв "Ми-Україна", у жовтні в Україні очікується середня місячна температура повітря в межах 7-13 градусів, що на 1-1,5 градусів вище за норму.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.