Стало відомо, яку зброю росіяни використали для обстрілу Оленівки

Стало відомо, яку зброю росіяни використали для обстрілу Оленівки

Вибух у виправній колонії в Оленівці, де перебували українські військовополонені, був спричинений застосуванням реактивного термобаричного гранатомета.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає "Суспільне".

"Такий висновок отримало слідство після проведення комплексної експертизи зброї та слідів і обставин її використання", - сказав він.

https://weukraine.tv/koly-ta-yake-pokarannya-chekaye-na-rosiyan-za-zlochyny-v-ukrayini/

Нагадаємо, під час вибуху в ніч проти 29 липня, який пролунав на території колишньої виправної колонії у смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області, була знищена будівля, де утримували українських військовополонених.

За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників, кількість поранених невідома. За даними Офісу генпрокурора України, ​поранень зазнали 130 людей. Серед утримуваних були зокрема захисники Азовсталі.

11 жовтня на підконтрольну Україні територію повернули тіла 62 українських військових. Серед них — загиблі в Оленівці.

Українських військовополонених, яких росіяни цинічно вбили в Оленівці, важко впізнати через сильну обгорілість тіл. Втім експерти збирають ДНК у родичів для розшуку загиблих чи зниклих.

Основні сили охорони здоров’я зараз направлені на те, щоб врятувати життя військовослужбовців, які отримали поранення. Після цього відбувається процес реабілітації, проте трохи повільніше. Це пов’язано з невеликою кількістю реабілітаційних центрів – як державних, так і приватних.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Подоляк пояснив, скільки Patriot потрібно для повного захисту України.

Головне