Стало відомо, скільки Україні вдалося повернути поранених військових з Оленівки

Стало відомо, скільки Україні вдалося повернути поранених військових з Оленівки

Україні вдалося повернути на підконтрольну територію 23 поранених військовослужбовців з Оленівки Донецької області. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявила виконавча директорка ГО "Регіональний центр із прав людини" Тетяна Катриченко.

"Щодо цифр, то довгий час було зрозуміло, що у бараці на час вибуху перебувало 193 військовослужбовці. З них, за нашими підрахунками, було повернуто 23 військовослужбовці. Серед них були як важкопоранені, так і ті, які отримали легкі поранення й перебували після вибуху не у лікарнях, а на території Оленівської колонії", - зазначила вона.

Відомо, що співробітники поліції вже поспілкувалися з 10 військовослужбовцями, які були в цьому бараці й повернулися додому.

Крім того, вдалося взяти опитування у трьох медиків, які були свідками ненадання допомоги постраждалим в Оленівці.

"Правозахисники прагнуть встановити прізвища усіх військовослужбовців, які перебували у цьому бараці на момент трагедії. Нині робота в цьому напрямку вийшла на фінішну пряму", - наголосила Катриченко.

Нагадаємо, що Україна звільнила з російського полону понад 200 українських військових та цивільних осіб. Серед них є частина захисників, які боронили Маріуполь та "Азовсталь".

Як повідомляли "Ми-Україна", за півтора роки 220 російських загарбників добровільно здалися в полон за допомогою проекту "Хочу жити".

Головне