Стало відомо, скільки за час війни на мінах підірвалися цивільних

Стало відомо, скільки за час війни на мінах підірвалися цивільних

За час повномасштабної війни в Україні внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах загинули 289 цивільних, серед них 15 дітей. Про це повідомляє міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, інформує Інтерфакс-Україна.

"Деокуповані території, райони, наближені до лінії фронту, – у зоні найбільшого ризику. 289 людей загинули внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах, із них 15 дітей", - зазначив він.

За словами Клименка, на мінах підриваються сількі жителі, які намагаються обробити поля та ті хто ходить в ліс зибрати гриби.

Варто зазначити, що серед серед саперів під час розмінування загинув 21 співробітник ДСНС, ще 87 піротехніків отримали поранення.

"Внаслідок повномасштабного вторгнення рф на сьогоднішній день близько 25% території України забруднені мінами та вибухонебезпечними предметами", - додав міністр.

Варто зазначити, що в Україні не вистачає експертів-вибухотехніків. Кількість саперів хочуть збільшити з 2000 до 2800.

Нагадаємо, що в Миколаївськії області на міні підірвався легковий транспортний засіб, в результаті постраждали два чоловіка. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Чорному морі стався вибух, коли ворожа міна пошкодила цивільний корабель, який мав прапор Панами. Цей балкер направлявся на завантаження зерном до одного з дунайських портів. Інцидент призвів до поранення двох моряків. 

Головне