Стало відомо, скільки поліцейських бере участь у війні проти рф

Стало відомо, скільки поліцейських бере участь у війні проти рф

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що частина українських поліцейських наразі воює на фронті. Про це він розповів в інтервʼю 1+1.

За його словами, за законом правоохоронців, які служать в лавах Національної поліції, мають бронь і не зобов'язаний йти на війну. 

"Це особи, які безпосередньо знаходяться на лінії фронту і мають такі самі права і обов’язки, як і військовослужбовці Збройних сил України, і інші військові формування. На сьогодні чоловіків служить в Національній поліції близько 75 тисяч і 25 тисяч жінок", - зазначив він.

Крім того, частина поліцейських несе службу на прикордонних заставах і на кордоні з Європейським Союзом.

"Якщо відняти від 75 тисяч (загальної кількості тих, хто станом на сьогодні проходять службу у Нацполіції – ред.) ті підрозділи, які безпосередньо є на війні і ще будуть на війні незабаром, то за охорону публічного порядку, за розкриття злочинів, взагалі за поліцейську всю функцію буде відповідати всього-на-всього по всій країні близько 30-35 тисяч осіб", - додав очільник.

Нагадаємо, що за час повномасштабної війни в Україні внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах загинули 289 цивільних, серед них 15 дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупаційне військо із настанням тепла наростило використання колісної військової техніки.

Головне