Стало відомо, скільки окупантів здалися в полон за допомогою проекту "Хочу жити"

Стало відомо, скільки окупантів здалися в полон за допомогою проекту

За півтора роки 220 російських загарбників добровільно здалися в полон за допомогою проекту "Хочу жити". Про це розповів офіційний представник проекту, співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Віталій Матвієнко, пише Financial Times.

Відомо, що наразі нараховується 220 окупантів, які здалися в полон, ще близько тисячі військових російської федерації готові до цього.

Матвієнко додав, що особливо активно росіяни телефонували на гарячу лінію у листопаді 2022 року після звільнення Херсона. Друга хвиля інтересу, була навесні 2023 року, коли українські захисники готувалася до контрнаступу.

"Загалом на пряму лінію проекту за час його існування надійшло понад 26 тисяч дзвінків та текстових повідомлень, а на сайт зайшли 48 млн разів, з яких 46 - з території росії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що російські окупанти виявляють все більше небажання приймати участь у штурмових операціях на фронті, тенденція групової сдачі в полон українським військам стає все частішою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти продовжують здаватися у полон. За минулу добу, 27 грудня, на Таврійському напрямку майже 20 росіян здалися в операційній зоні ОСУВ "Таврія".

Головне