Стало відомо, скільки країн вже підтвердили свою участь у Саміті миру

Стало відомо, скільки країн вже підтвердили свою участь у Саміті миру

Свою участь у Глобальному Саміті миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, підтвердили 50 країн із 160 запрошених делегацій. Про це повідомив керівник відділу комунікацій міністерства закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо, інформує SwissInfo.

Відомо, що на Саміті будуть присутні президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн та президент Європейської ради Шарль Мішель, канцлер Німеччини Олаф Шольц, голова італійського уряду Джорджія Мелоні, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та президент Франції Еммануель Макрон.

"Там братимуть участь найбільші європейські країни, але ми також хотіли б мати якнайбільше країн Півдня, тому що ми хочемо відкритого обговорення всіх можливостей та роздумів про мир в Україні", - йдеться в повідомленні.

Під час заходу учасники обговорять способи залучення до переговорів росії.

"Ми знаходимося на етапі підготовки, ми не укладатимемо мир як такий у Бюргенштоку, але нам дуже хотілося б запустити процес, який дозволить залучити росію. Саме тому ми підтримуємо з ними контакт", - зазначив Бідо.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував чутки про те, що Україна і росія нібито були близькі до мирної угоди ще навесні 2022 року.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський обговорив оборонну допомогу для України з премʼєр-міністрами Швеції та Люксембургу Ульфом Крістерссоном і Люком Фріденом. 

Головне