Стало відомо, скільки чиновників не випустили з України за час дії заборони на виїзд

Стало відомо, скільки чиновників не випустили з України за час дії заборони на виїзд

Українські прикордонники не випустили з країни понад 2 000 чиновників з початку дії заборони на виїзд. Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу.

За його словами, державні службовці мають право виїзду з України лише у разі службового відрядження або для супроводу своїх дітей.

"Рішенням уряду, коли вносилися зміни відносно цієї категорії осіб, було чітко зазначено, що державні органи мають подати до Державної прикордонної служби списки осіб, які підпадають під визначені посади. І вже в подальшому прикодонники котролюють перетин кордону цими особами. За час дії цієї норми на державному кордоні було не пропущено більше 2 000 осіб, які власне обіймали посади, що перебували на контролі Державної прикордонної служби і які намагалися виїхати не за тими умовами, які визначено в правилах перетину кордону. Це або з метою службового відрядження, або супроводжуючи своїх дітей", - зазначив речник ДПСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що більше 20 чоловіків, які незаконно намагались перетнути кордон, загинули через погодні умови.

Головне