В Міносвіти визначилися з датами проведення НМТ-2024: коли пройде тестування

В Міносвіти визначилися з датами проведення НМТ-2024: коли пройде тестування

Міністерство освіти та науки України затвердило дати проведення національного мультипредметного тесту. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив міністр освіти Оксен Лісовий.

За його словами, вступні випробування пройдуть з 14 травня по 19 липня. У цей період відбудеться основна і додаткова сесії.

Відомо, що МОН уже затвердив кількість та форми тестових завдань, а також схеми нарахування балів.

Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів:

  • Українська мова.
  • Математика.
  • Історія України.
  • Один на вибір.

Варто зауважити, що тестування проходитиме протягом одного дня і складатиметься з двох етапів. 

"Знаю, що тестування з чотирьох предметів протягом одного дня може бути чималим навантаженням. Але вкотре наголошую, що це робимо передусім заради безпеки вступників та створення для всіх рівних умов. Така модель дає можливість вступникові з’явитися в пункті тестування лише один раз. Особливо актуально це для тих, хто змушений їхати для складання НМТ до сусіднього населеного пункту", - зазначив Лісовий.

Нагадаємо, що нові умови вступної кампанії, скасування заочної форми навчання, можливість отримати спеціальність у коротші терміни, гранти замість навчання на бюджеті – це тільки частина змін у вищій освіті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під кінець 2023 року Міністерство освіти і науки виставило на громадське обговорення проєкт порядку вступу до вишів у 2024 році

Головне