Стало відомо, коли Україна може підписати безпекову угоду зі США

Стало відомо, коли Україна може підписати безпекову угоду зі США

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, коли Україна може підписати угоду у сфері безпеки зі Сполученими Штатами Америки.

Як зазначив голова ОПУ на полях форуму "Україна. Рік 2024", безпекову угоду зі США буде підписано, скоріше за все, після голосування Конгресом за допомогу Україні.

"Не хочу анонсувати, але найближчим часом ви почуєте про нові угоди", - зазначив Єрмак. 

При цьому журналісти у нього запитали, чи може Україна підписати угоду до ухвалення Конгресом рішення про допомогу Україні.

"Не знаю. Але я все ж таки думаю, що вона (угода, - ред.) буде після голосування Конгресу", - заявив керівник Офісу президента.

Нагадаємо, у другу річницю повномасштабного вторгнення росії Україна підписала безпекові угоди відразу з двома країнами. Спочатку президент Володимир Зеленський  повідомив про підписання двосторонньої безпекової угоди з Італією. А згодом стало відомо, що також було підписано таку ж угоду і з Канадою

Підписання обох угод відбулося у Києві, куди напередодні прибули премʼєр-міністри цих країн - Джорджа Мелоні та Джастін Трюдо.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має домовленості про підписання безпекових угод ще з кількома державами.

Головне