Стало відомо, хто став новим прем'єром Великої Британії

Стало відомо, хто став новим прем'єром Великої Британії

Король Великої Британії Чарльз III призначив лідера британської Лейбористської партії Кіра Стармера прем’єр-міністром Сполученого Королівства, інформує The Guardian.

Відомо, що Ріші Сунак та Кір Стармер вирушили до Букінгемського палацу на аудієнцію до короля Чарльза III. Там Стармер був офіційно призначений новим прем'єром.

"Король прийняв сьогодні на аудієнції високоповажного Кіра Стармера, депутата парламенту, і попросив його сформувати нову адміністрацію. Сер Кір прийняв пропозицію його величності і поцілував руки у зв'язку з його призначенням на посаду прем'єр-міністра та першого лорда казначейства", йдеться в заяві Букінгемського палацу.

Раніше, Ріші Сунак оголосив про відставку з посади прем'єра Британії. Він також оголосив, що йде з посади голови Консервативної партії.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак визнав поразку консерваторів на дострокових парламентських виборах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Великій Британії проведуть дострокові парламентські вибори. Дозвіл на розпуск нинішнього парламенту та дострокові вибори надав король Чарльз III.

Головне