США зосереджені на наданні допомоги Україні

США зосереджені на наданні допомоги Україні

Глава МЗС України Дмитро Кулеба сьогодні, 13 жовтня, провів розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Вони обговорили допомогу для протидії російській агресії. Про це повідомляють МЗС України.
 
Кулеба зазначив, що США, як і раніше, зосереджені на наданні допомоги Україні у протидії російській агресії.

"Дипломатична, військова та фінансова підтримка триватиме", - йдеться в заяві.

Також Кулеба і Блінкен засудили напад ХАМАСу на Ізраїль, обговорили динаміку конфлікту та його наслідки для глобальної безпеки.

Нещодавно США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на 200 млн доларів.

Також адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість використання грантової програми Державного департаменту для надсилання додаткової військової допомоги Україні на фоні проблем з фінансуванням від Конгресу.

Голова Пентагону Ллойд Остін сказав, що Сполучені Штати надалі зможуть одночасно надавати оборонну допомогу Україні та Ізраїлю.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки вперше запровадили санкції проти двох іноземних компаній за порушення цінової стелі на російську нафту.

Про це повідомило Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США. Як зазначається, два судна, які належать компаніям, відтепер визначаються заблокованими.

При цьому обмеження ціни на сиру нафту набуло чинності ще в грудні минулого року. "Стелю" цін встановили на рівні 60 доларів за один барель.

Головне