США здатні знищити всі ядерні пускові установки рф та Китаю за дві години, - дослідження

США здатні знищити всі ядерні пускові установки рф та Китаю за дві години, - дослідження

Сполучені Штати спільно з союзниками мають потенціал для швидкого знищення усіх ядерних пускових установок росії та Китаю. Відповідний висновок міститься у звіті під назвою "Хазяї повітря: стратегічна стабільність та звичайні удари", підготовленому Деном Плешем та Мануелем Галілео.

Як пише Interesting Engineering, їхнє дослідження розкриває значну перевагу західних держав у сфері неядерних військових технологій.

Дослідники зазначають, що така ситуація може посилити напруженість у міжнародних відносинах та прискорити гонку озброєнь. Особливу увагу в звіті приділено планам США розмістити ракети великої дальності в Німеччині до 2026 року, що суттєво розширить зону досяжності американських сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від "Томагавків" до гіперзвуку: США розмістять далекобійну зброю в Німеччині

Автори наголошують на перевазі США в радіолокаційному виявленні, системах ППО та можливостях завдання ударів з повітря та моря. Зокрема, вони вказують на вразливість російських та китайських стратегічних бомбардувальників перед американськими технологіями.

"Наш аналіз показує, що наразі США та їхні союзники володіють реальним потенціалом за допомогою неядерних сил, що дозволяє випередити російські та китайські ядерні сили шляхом виявлення, ураження та захисту від них", - йдеться у звіті.

Дослідники припускають, що рф та КНР, ймовірно, намагаються наростити свій ядерний та неядерний ударний потенціал у спробі зрівняти шанси проти США та їхніх союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Натяк для Китаю: США випробували бомбу QUICKSINK, здатну потопити невеликий авіаносець 

Як писав "Ми-Україна" раніше, США та росія, за підсумками минулого року, як і в 1950-х роках, залишаються найбільшими ядерними державами, володіючи близько 90% усіх боєголовок у світі.

Головне