США завдали авіаудари по бойовиках “ІДІЛ” в Сирії

США завдали авіаудари по бойовиках “ІДІЛ” в Сирії

Військова авіація США атакувала бойовиків терористичного угруповання "ІДІЛ” на території Сирії.

Про це повідомили в Центральному командуванні ЗС США (CENTCOM).

Операція мала на меті завадити екстремістам здійснювати напади у регіоні та за його межами.

У ЗС США стверджують, що в результаті проведення цих дій була порушена здатність бойовиків "планувати, організовувати та проводити напади" на Штати, їх союзників і партнерів, а також "на цивільних осіб у всьому регіоні та за його межами". 

Самі удари були нанесені ще 11 жовтня - але де саме розташовувалися табори "Ісламської держави", американські військові не уточнили.

У повідомленні зазначили, що наразі триває оцінення завданих збитків та пошкоджень від бойових дій. Інформації про втрати серед цивільного населення немає.

“Ми опублікуємо оновлення по мірі підтвердження інформації”, - додали ЗС США.

Нагадаємо, військова місія коаліції у Іраку під керівництвом США завершиться до вересня 2025 року, після чого відбудеться перехід до двосторонніх партнерств у сфері безпеки. Про це оголосили Сполучені Штати та Ірак.

Як писав “Ми-Україна” раніше, СБУ у Києві затримала учасника міжнародної терористичної організації “ІДІЛ”, який перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу. Він нелегально в'їхав до України ще до повномасштабного вторгнення і використовував документи підставної особи.

Головне