США запровадили санкції проти чотирьох російських мільярдерів

США запровадили санкції проти чотирьох російських мільярдерів

Сполучені Штати 11 серпня оголосили про запровадження санкцій проти чотирьох російських мільярдерів, а також Російського союзу промисловців та підприємців.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Мінфіну США.

Нові обмеження запроваджені проти Петра Авена, Михайла Фрідмана, Германа Хана та Олексія Кузьмічова. Усі четверо входили до наглядової ради одного з найбільших фінансово-інвестиційних конгломератів у Росії "Альфа-Груп". Ці бізнесмени вже були під санкціями Австралії, Канади, Європейського Союзу, Нової Зеландії та Великої Британії.

Санкції передбачають замороження усього майна чотирьох олігархів, яке перебуває на території США або під контролем громадян країни. Також блокуються будь-які компанії, які їм належать. Громадянам та організаціям у США заборонено укладати з ними будь-які угоди.

Крім того, до санкційного списку включено Російський союз промисловців та підприємців, який зареєстрований у Москві. Ця організація займається технологічним сектором економіки рф і сприяє імпортозаміщенню.

Нагадаємо, Google почав блокувати послуги для підсанкційних російських компаній.

У двох великих IT-компаніях, у ніч на 10 серпня Google почала масово блокувати корпоративні сервіси Google Workspace (корпоративна пошта, Google документи, Google диск тощо). Це діє для російських компаній, які перебувають під санкціями США.

Як пояснив керівник відділу розвитку хмарних рішень Softline (дистриб’ютор Google Workspace) Кирило Винокуров, американська компанія може заблокувати акаунти за порушення правил використання сервісів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Україна почала переговори щодо “гарантій безпеки” з Британією.

Головне