США запровадили санкції за порушення цінової стелі на російську нафту

США запровадили санкції за порушення цінової стелі на російську нафту

Сполучені Штати Америки вперше запровадили санкції проти двох іноземних компаній за порушення цінової стелі на російську нафту.

Про це повідомило Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США. Як зазначається, два судна, які належать компаніям, відтепер визначаються заблокованими.

При цьому обмеження ціни на сиру нафту набуло чинності ще в грудні минулого року. "Стелю" цін встановили на рівні 60 доларів за один барель.

Йдеться про санкції проти компаній Lumber Marine SA з Об'єднаних Арабських Еміратів танкером SCF Primorye, яка транспортувала нафту за ціною вище 75 доларів за барель, та проти турецької компанії Ice Pearl Navigation Corp з танкером Yasa Golden Bosphorus. Компанія з ОАЕ перевозила нафту за ціною понад 75 доларів, а з Туреччини - 80 доларів за барель.

Обидва судна заходили в російські порти. При цьому вони користувалися послугами постачальників зі Сполучених Штатів під час транспортування нафти.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель визнав, що санкції проти росії працюють не на повну силу

Головне