США запропонували G7 узгодити план конфіскації активів рф на 300 млрд доларів

США запропонували G7 узгодити план конфіскації активів рф на 300 млрд доларів

США запропонували G7 узгодити план конфіскації активів рф на 300 млрд доларів. Про це повідомляє видання Financial Times. 

Західні країни заморозили активи російського центробанку на суму 300 мільярдів доларів.

G7 має створити три робочі групи для вивчення правових основ конфіскації, фактичного способу і ризиків конфіскації, а також можливості передачі конфіскованих активів Україні.

Офіційного рішення на користь конфіскації ще не ухвалили.

"ЄС поки що не вдається до арешту самих російських активів, натомість вивчає способи вилучення прибутків, отриманих фінансовими установами, такими як Euroclear, де зберігаються активи на суму 191 млрд євро", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна повернула кримінальну відповідальність за контрабанду. Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон.

Відповідний закон передбачає з 1 липня 2024 року кримінальну відповідальність за товарну контрабанду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, через підрив Каховської ГЕС на окупованій Херсонщині загинули сотні людей. Про це повідомляє Associated Press.

Окупаційна влада після підриву ГЕС заявила про 59 людей, які потонули. Але у розслідуванні Associated Press стверджується, що росіяни зробили все, щоб приховати справжню кількість жертв. Зокрема, лише в Олешках (населення на момент повені близько 16 тисяч людей) лік жертв йде на сотні.

Головне