США захистять Ізраїль якщо Іран нападе, - Білий дім

США захистять Ізраїль якщо Іран нападе, - Білий дім

Адміністрація президента США вкотре підтвердила готовність Сполучених Штатів захистити Ізраїль у разі нападу з боку Ірану. Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі наголосив на серйозному ставленні Вашингтона до погроз Тегерана, пише Reuters.

"Ми вважаємо, що вони залишаються в бойовій готовності і здатні розпочати атаку за бажанням. Тому ми посилили нашу присутність у регіоні", - зазначив він.

Кірбі додав, що США послідовно закликають Іран утриматися від ескалації, попереджаючи про ризик повномасштабної регіональної війни.

Як відомо, ситуація в регіоні загострилася після вбивства лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії під час його візиту до Тегерана наприкінці минулого місяця. Іран звинуватив у цьому Ізраїль і пообіцяв жорстку відповідь. Ізраїль не підтвердив і не спростував свою причетність до інциденту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС обрав собі нового лідера: хто замінить ліквідованого Ісмаїла Ганію

У відповідь на зростання напруженості США розмістили на Близькому Сході дві авіаносні ударні групи та додаткову ескадрилью винищувачів F-22. Кірбі запевнив, що ці сили залишатимуться в регіоні "доки ми вважатимемо за потрібне для захисту Ізраїлю та наших власних військ і об'єктів".

Попри загрозу ескалації, він висловив оптимізм щодо можливості досягнення угоди про припинення вогню в Секторі Гази. Він охарактеризував переговорний процес як "конструктивний" і з нетерпінням очікує на подальші переговори в Досі найближчими днями.

"Сторони все ще залучені, і це добре", - підкреслив Кірбі, відзначивши перехід до нового етапу переговорів із залученням робочих груп у Досі. Він також наголосив на важливості участі ХАМАС у цих обговореннях, зазначивши, що "ніхто повністю не відірвався від процесу".

Як писав "Ми-Україна" раніше, іранському генералу, який навчав росіян бити “шахедами” по Україні, оголосили підозру.

Головне