США заблокували 41 домен, які пов'язують з російськими спецслужбами

США заблокували 41 домен, які пов'язують з російськими спецслужбами

У Сполучених Штатах Америки оголосили про вилучення з обігу 41 домену, пов'язаного зі спецслужбами росії. Міністерство юстиції країни підозрює їх у співпраці з агентами розвідки рф та їхніми довіреними особами для комп’ютерного шахрайства, повідомили у пресслужбі відомства.

У заяві зазначається, що Мін'юст діяв одночасно з цивільним позовом Microsoft щодо обмеження 66 інтернет-доменів, які використовуються тими ж агентами.

Заступниця генерального прокурора Ліза Монако зазначила, що російський уряд через ці домени викрадав конфіденційну інформацію американців, застосовуючи нібито легальні електронні поштові скриньки, щоб обманом змусити жертв розкрити свої облікові дані.

Помічник генпрокурора Метью Олсен з відділу національної безпеки Мін'юсту наголосив, що співпрацюючи з Microsoft, відділ нацбезпеки використовує всі можливості влади, щоб "протистояти кіберзагрозам з боку росії та інших супротивників".

"Це вилучення є прикладом наших постійних зусиль, спрямованих на те, щоб виключити агентів російської розвідки з онлайн-інфраструктури, яку вони використовували для нападів на окремих осіб, компанії та уряди по всьому світу", - зазначив американський чиновник.

Нагадаємо, раніше Молдова заблокувала доступ жителям країни до семи пропагандистських сайтів. Шість з них є новинними порталами росії, ще один - антиєвропейський пропагандистський сайт з Республіки Молдова.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, росія залучає до своєї пропаганди іноземців. Країна-агресор оголосила перелік 47 держав, громадяни яких можуть у спрощеному порядку отримати тимчасове проживання в росії, посилаючись на “традиційні цінності”.

Головне