США вже інвестували близько $27 млрд у виробництво критично важливих засобів для України, - Пентагон

США вже інвестували близько $27 млрд у виробництво критично важливих засобів для України, - Пентагон

США вже вклали більше 27 мільярдів доларів, у розвиток власної оборонної індустрії для виробництва ключового військового обладнання, спрямованого на підвищення потенціалу Збройних Сил України тепер і у майбутньому.

Про це повідомив міністр оборони Ллойд Остін під час виступу на Конференції оборонних індустрій.

Він підкреслив, що ці інвестиції розподілені між 35 штатами та охоплюють виробництво важливих для України систем протиповітряної оборони, боєприпасів та тактичних транспортних засобів.

Міністр висловив надію, що Конгрес невдовзі затвердить запит президента Байдена щодо невідкладного фінансування національної безпеки США, що передбачає, зокрема, додаткові десятки мільярдів доларів. Більша частина цих коштів буде витрачена через американську промислову базу.

Остін відзначив, що ці інвестиції не лише забезпечать безпеку, а й сприятимуть економіці США, зокрема через створення робочих місць.

Також голова Пентагону підкреслив важливість співпраці з союзниками та партнерами для надання допомоги Україні в опорі проти російської агресії. Це включає зміцнення оборонно-промислової бази України для підтримки Збройних Сил в їхній поточній боротьбі, а також підвищення її оборонного потенціалу на майбутнє.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, країни ЄС передали Україні 480 тисяч боєприпасів з обіцяного мільйона.

Головне