США вже бачать наслідки зупинення допомоги Україні на полі бою - Блінкен

США вже бачать наслідки зупинення допомоги Україні на полі бою - Блінкен

Ситуація із припиненням поставок американської допомоги Україні уже певним чином позначилась на ситуації на полі бою. 

За словами держсекретаря США під час спільної пресконференції з Єнсом Столтенбергом, досягнення українців та попередні зусилля можуть постраждати, якщо фінансування допомоги Україні так і не буде схвалено. При цьому Ентоні Блінкен наголосив - попри проблеми, в Конгресі зберігається двопартійна підтримка України.

"В разі відсутності цього додаткового фінансування ми надішлемо важливий та хибний меседж усім нашим противникам про те, що ми несерйозно ставимося до захисту свободи й захисту демократії. Наслідки припинення допомоги Україні з боку США вже зараз можна побачити на полі бою", - додав він.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг розпочав найважливішу поїздку до США, він зустрінеться законодавцями та союзниками колишнього президента Дональда Трампа, щоб спробувати розблокувати фінансування України. Про це повідомляє видання Politico.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна отримала 36 балів зі 100 в Індексі сприйняття корупції за 2023 рік та посіла 104 місце у рейтингу серед 180 країн. Про це повідомляє міжнародна організація Transparency International.

Головне