США ввели санкції проти компаній із Киргизстану, які забезпечували російський ВПК

США ввели санкції проти компаній із Киргизстану, які забезпечували російський ВПК

Мінфін США, як і попереджав, запровадив санкції проти компаній з Киргизстану. Йдеться про чотири місцеві фірми, які постачали у рф товари для потреб російської промисловості.

З їх допомогою на російську територію потрапляли зразки західного електронного обладнання подійного призначення в обхід європейських та американських санкцій.

До списку потрапили зареєстровані в Киргизстані:

  • RM Plus Design & Development - створена у березні 2022 року компанія, що спеціалізується на продажу електронного та телекомунікаційного обладнання та запчастин. Від початку роботи "RMDD активно постачає до рф товари подвійного призначення, у тому числі компаніям, які постачали електроніку російським оборонним підприємствам", уточнює Мінфін США;
  • GTME Tekhnologii була заснована у червні 2022 року. Компанія здійснила десятки поставок товарів до рф, у тому числі високопріоритетних, серед яких танталові конденсатори та електронні інтегральні схеми;
  • Cargoline з'явилась у березні 2022 року. Компанія поставила у рф авіаційної техніки західного виробництва на мільйони доларів;
  • "Прогрес лідер" також була створена у березні 2022 року. Встановлено, що компанія здійснила численні постачання російському партнеру Siaisi , що працює у галузі електроніки та оптичного обладнання.

Усі чотири юрособи. як можна помітити, були створені невдовзі після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, зазначили у Мінфіні США.

"Сьогоднішні дії є ще одним кроком у наших зусиллях щодо обмеження військового потенціалу росії, її доступу до постачань на поле бою та її економічного прибутку. Поки рф продовжує вести свою неспровоковану та жорстоку війну проти України, ми вводитимемо санкції, щоб позбавити росію необхідних їй технологій та позбавити російську військову промисловість можливості поповнення запасів", - наголосив сказав заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні Австралія запровадила санкції ще проти 35 російських організацій оборонного, технологічного та енергетичного секторів та проти 10 осіб. Серед них – російські міністри і високопосадовці, а також старший військовий персонал у Білорусі.

Головне