США ввели санкції проти сотень людей та підприємств з росії

США ввели санкції проти сотень людей та підприємств з росії

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти більш ніж 300 юридичних та фізичних осіб, які підтримують оборонно-промисловий комплекс рф. Про це повідомляє міністерство фінансів США.

Відомо, що під обмеження потрапили компанії, організації та особи з росії, Білорусі, Китаю, Болгарії, Казахстану, Киргизстану, Об'єднаних Арабських Еміратів, Південної Африки, Сербії та Туреччини.

Варто зауважити, що під санкції потрапило пʼять російських банків: Промсвязьбанк, Внєшекономбанк, Сбєрбанк, ВТБ Банк та ВТБ Капітал Холдинг.

"Дії завдають удару по російських каналах поставок міжнародних матеріалів та обладнання, включаючи їхню залежність від критично важливих поставок з третіх країн. Ми збільшуємо ризик для фінансових установ, які мають справу з російською військовою економікою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Сполучені Штати готові надати Україні кредит розміромі приблизно 50 мільярдів доларів, який буде погашений коштом прибутків від заморожених російських активів. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, запроваджені Заходом санкції проти росії не мали відчутного впливу на торговельні відносини останньої з державами за межами західного світу.

Головне