США ввели санкції проти головного фінансиста ІДІЛ у Сомалі

США ввели санкції проти головного фінансиста ІДІЛ у Сомалі

США запровадили санкції проти керівника фінансового управління регіонального осередку ІДІЛ у Сомалі Абдівелі Мохамеда Юсуфа. Це відбулося в рамках зусиль з протидії глобальному тероризму.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC).

"Сьогодні OFAC запровадив санкції проти Абдівелі Мохамеда Юсуфа, керівника фінансового управління сомалійської філії ІДІЛ", - йдеться в повідомленні.

При цьому ця особа відіграла ключову роль у забезпеченні потоку іноземних бойовиків, амуніції та припасів по всьому континенту під проводом організації ІДІЛ-Сомалі. Також наголошується, що значну частину прибутків це угруповання отримує шляхом здирництва серед місцевих громад, крім того, воно вербує людей часто під загрозою насильства.

"Терористичні угруповання, зокрема ІДІЛ-Сомалі, прагнуть використовувати інституційну вразливість для фінансування своєї діяльності", - заявив заступник міністра фінансів США з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Нагадаємо, у Німеччині арештували українку, яку підозрюють у членстві в терористичній організації ІДІЛ. Українка в 2014 році виїхала до Сирії разом з тодішнім чоловіком і чотирма неповнолітніми дітьми. Там, за інформацією обвинувачення, вона приєдналася до лав іноземної ІДІЛ.

Для свого чоловіка, який також був членом “Ісламської держави”, вона вела домашнє господарство відповідно до ролі жінки в організації. Однак після його смерті українка вийшла заміж за двох інших членів ІДІЛ за ісламськими обрядами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,іранська влада заявила про готовність допомогти росії збільшити нафтовий експорт. На її переконання, постачання енергоносія з рф через місцеві порти Ірану допоможуть Москві як обійти запроваджені проти неї санкції, так і скоротити видатки на логістику.

Головне