США вважають, що Іран може вже за кілька тижнів розробити матеріал для ядерної зброї

США вважають, що Іран може вже за кілька тижнів розробити матеріал для ядерної зброї

У Сполучених Штатах попередили, що Іран, імовірно, здатен розробити розщеплюваний матеріал, який використовують у ядерній зброї, протягом одного-двох тижнів. Про це передає видання CNN.

"Від того, щоб мати проривну здатність виробляти матеріали для ядерної зброї, зараз, мабуть, один або два тижні", — зауважив Блінкен.

Нещодавно американський високопосадовець озвучив найбільш стислий термін щодо можливостей Ірану у створенні ядерної зброї. Ця оцінка виникла у контексті помітної активізації Іраном виробництва матеріалів, придатних для розщеплення, протягом останніх місяців.

Така заява викликає серйозне занепокоєння міжнародної спільноти, оскільки вказує на потенційне прискорення ядерної програми Ірану та можливе скорочення часу, необхідного для створення ядерної зброї.

"Безумовно, кращим способом зробити це було б через дипломатію, де ми зараз не в найкращому становищі", — пояснив держсекретар Штатів.

На тлі цього держсекретар зауважив, що США максимізували тиск на Іран у всіх напрямах. Зокрема, запровадили понад 600 санкцій.

Нагадаємо, окупанти продовжують незаконне вивезення вантажів з Маріупольського порту. Від початку року обсяг викрадених та вивезених за межі України товарів перевищив 165 тисяч тонн. Особливо значних масштабів набуло розкрадання сільськогосподарської продукції - її вивезено вже 84,2 тисячі тонн. Про це повідомили в ЦНС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України та Національна поліція затримали мера Білгород-Дністровського Віталія Граждана, який займався рекетом на Одещині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Головне