США вперше висунули обвинувачення російським військовим за катування в Україні

США вперше висунули обвинувачення російським військовим за катування в Україні

США вперше висунули обвинувачення російським військовим за катування в Україні. Про це повідомило Міністерство юстиції США.

В Офісі генпрокурора України повідомили, що чотирьох військових, повязаних з росією, підозрюють у катуванні та жорстокому поводженні з американським громадянином під час окупації Херсонщини.

Чоловіка викрали з будинку, у якому він проживав у селі Милове Херсонської області. За інформацією американської сторони, постраждалого незаконно утримували протягом 10 днів, застосовували до нього тортури та жорстоке поводження. Били, погрожували сексуальним насильством та вбивством.

"Генеральний прокурор США також подякував українському Офісу Генерального прокурора за суттєву допомогу надану у процесі розслідування. ОГП на постійній основі співпрацює з американськими колегами та обмінюється інформацією щодо міжнародних злочинів росії".

Нагадаємо, схему незаконного ввезення товарів з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги виявили та ліквідували на Київщині. Про це повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки.

За даними БЕБ, зловмисники використовували реквізити благодійної організації для ввезення в Україну газу фреону на понад 14 млн гривень, який у подальшому продавали.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна повернула вісьмох дітей з окупації. Про це повідомили у Офісі президента. 

"Четверо дівчаток і четверо хлопців віком від 8 до 18 років вже скоро возз’єднаються зі своїми родинами та зустрінуть свята в обіймах своїх близьких на Батьківщині", — повідомив очільник ОП Андрій Єрмак.

 

 

 

Головне